Προκήρυξη αγώνα Κόψη των Αετών

Κανονισμοί «Κόψη των Αετών»

1. ΟΡΟΙ
Στους κανονισμούς που απαριθμούνται πιο κάτω, οι λέξεις που σημειώνονται εδώ αναφέρονται σε συγκεκριμένους όρους:
- ΑΓΩΝΑΣ στον «Κόψη των Αετών»
- ΑΘΛΗΤΕΣ στους αγωνιζόμενους, αυτούς δηλαδή που νόμιμα έχουν εγγραφεί και συμμετέχουν στον αγώνα
- ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Olympus Marathon
- ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ στην Οργανωτική Επιτροπή που είναι υπεύθυνη για την εκτέλεση του αγώνα και λαμβάνει τις αποφάσεις.

 

2. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Σε συνεργασία με το Δήμο Δίου-Ολύμπου και την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνουν το 5ο  «Κόψη των Αετών», διεθνή αγώνα ορεινού  τρεξίματος στον Όλυμπο την Κυριακή 25 Ιουνίου 2023.

 

3. ΓΕΝΙΚΑ
«Κόψη των Αετών» είναι αγώνας ορεινού τρεξίματος στον Όλυμπο, οποίος έχει απόσταση 12.5km και θετική υψομετρική διαφορά +450m. Ο αγώνας πραγματοποιείται την τελευταία Κυριακή του Ιουνίου κάθε χρόνο με εκκίνηση από τα Πριόνια (υψόμετρο 1100m) στις 10:00 και τερματίζει στο Λιτόχωρο.

Χρονικό όριο: 5 ώρες.
 

Αιτιολογία ονομασίας του αγώνα
Στην ορθοπλαγιά της Ζηλνιάς η «κόψη των αετών» είναι, κατά γενική ομολογία, η ομορφότερη και θεαματικότερη αναρριχητική διαδρομή. Για πρώτη φορά τη διαδρομή αυτή έκανε solo ο Δημήτρης Μπουντόλας το 1979. Ο Δημήτρης Μπουντόλας ήταν Έλληνας ορειβάτης από το Λιτόχωρο με διεθνή αναγνώριση, ο οποίος έχασε πρόωρα τη ζωή του στα Ιμαλάια, σε υψόμετρο 6.400μ. στις 22 Οκτωβρίου 1985, σε ηλικία μόλις 32 ετών, συμμετέχοντας στην πρώτη ελληνική αποστολή για την κατάκτηση της κορυφής Annapurna South. Τιμώντας την μνήμη της μεγάλης αυτής μορφής της ελληνικής ορειβασίας, δημιουργήθηκε αγώνας «Στην Κόψη των Αετών».

 

4. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Άνδρες και γυναίκες άνω των 15 ετών δικαιούνται να συμμετάσχουν στον αγώνα (για τις ηλικίες των 15-18 θα χρειαστεί συγκατάθεση των γονέων τους).

 

5. ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Οι εγγραφές ανοίγουν στις 23 Ιανουαρίου κάθε χρόνο, την ημέρα που η Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου Ολύμπου εορτάζει την εορτή του Αγίου Διονυσίου.

Μόνο ατομικές εγγραφές είναι δυνατές. Οι αθλητές πρέπει να παρέχουν τα προσωπικά τους δεδομένα, μικρό αθλητικό βιογραφικό καθώς και εάν υπάρχει link από την σελίδα ITRA (https://itra.run/RunnerSpace )
(για παράδειγμα https://itra.run/RunnerSpace/...... )

Η εγγραφή ολοκληρώνεται εφόσον έχει γίνει η διαδικασία πληρωμής.

Το κόστος συμμετοχής είναι ...€ και καταβάλλεται κατά τη διάρκεια της περιόδου εγγραφής μέσω διαδικτύου αποκλειστικά με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα και περιλαμβάνει:
- νούμερο BIB του αγώνα
- πακέτο του αθλητή
- πρώτες βοήθειες
- τροφοδοσία και υδροδοσία στη διαδρομή και στον τερματισμό
- δώρο αθλητή από την διοργάνωση
- μετάλλιο τερματισμού (στους έγκυρους τερματισμούς)
- ιδιωτική ασφάλιση αθλητών σε περίπτωση ατυχήματος
- μεταφορά από το Πάρκο του Λιτοχώρου προς το σημείο εκκίνησης

Ο πρώτος άνδρας νικητής και η πρώτη γυναίκα νικήτριες του «Κόψη των Αετών» 2022 έχουν την τιμή να λάβουν μέρος στον «Κόψη των Αετών» 2023 δωρεάν. Η Διοργάνωση έχει το δικαίωμα να εγκρίνει τη συμμετοχή του αθλητή που θεωρούν άξιο.

«Κόψη των Αετών» 2023 αποτελεί αγώνα-κριτήριο για Χειμωνιάτικο Ενιπέα 2023.

Οι αθλητές που έχουν μπει στη μαύρη λίστα (από παράπτωμα, με βάση τις ποινές της διοργάνωσης) αγώνων του Olympus Marathon δεν θα επιτρέπεται να εγγραφούν και να λάβουν μέρος στον αγώνα.

 

6. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ
Εάν κάποιος αθλητής δεν μπορεί να συμμετάσχει στον αγώνα, θα πρέπει να ενημερώσει τους διοργανωτές μέσω email στην ακόλουθη διεύθυνση: info@olympus-marathon.com

Έχουν καθοριστεί οι ακόλουθες επιστροφές χρημάτων:
- ακύρωση πριν την 22.04.2023: επιστροφή 10€
- ακύρωση μετά την 23.04.2023: χωρίς επιστροφή χρημάτων.

Οι επιστροφές χρημάτων, χωρίς τραπεζικές χρεώσεις, θα γίνονται αποκλειστικά στην ίδια πιστωτική/χρεωστική κάρτα που χρησιμοποιήθηκε για την πληρωμή της συμμετοχής.

Σε περίπτωση που ο αγώνας ακυρωθεί για λόγους πέραν του ελέγχου της Διοργάνωσης έως και 15 ημέρες πριν από την εκδήλωση, θα επιστραφεί το 50% του ποσού εγγραφής που καταβλήθηκε. Το ποσοστό αυτό καθίσταται απαραίτητο από τα διάφορα έξοδα που έχουν ήδη πραγματοποιήσει οι Διοργανωτές και δεν μπορούν να ανακτηθούν.

Σε περίπτωση διακοπής ή ακύρωσης του αγώνα λόγω καιρικών συνθηκών ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο πέραν του ελέγχου της Διοργάνωσης, δεν θα επιστρέφεται το κόστος συμμετοχής.

Δεν είναι δυνατή η ανταλλαγή αριθμού BIB αγώνα, η αναβολή της εγγραφής για το επόμενο έτος, η αλλαγή από τον έναν αγώνα της διοργάνωσης στον άλλο.

Οι αθλητές που θα τρέξουν με BIB που ανήκει σε άλλον αθλητή, ακόμη και μετά τον αγώνα, θα αποκλειστούν και θα μπουν στη μαύρη λίστα του Olympus Marathon.

 

7. ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ
Οι αθλητές δεν υποχρεούνται να προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση για την κατάσταση υγείας τους. Ωστόσο, οι ίδιοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να γνωρίζουν πλήρως την ικανότητά τους να συμμετάσχουν σε έναν αγώνα όπως «Κόψη των Αετών». Πρέπει να είναι σαφές ότι με την υποβολή μιας αίτησης, κάποιος αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί, κατά τη διάρκεια ή μετά τον αγώνα.

 

 8.  ΜΕΓΙΣΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ. ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ (DNF)
Ο μέγιστος επιτρεπόμενος χρόνος για να φτάσει αθλητής/αθλήτρια στη γραμμή τερματισμού είναι 5 ώρες. Η «σκούπα» θα ακολουθεί τον τελευταίο δρομέα, προκειμένου να βοηθήσει τους αθλητές που εγκαταλείπουν από τον αγώνα και να εξασφαλίσει βοήθεια για όποιον τραυματιστεί ή χρειάζεται βοήθεια.

Δεν υπάρχουν σημεία αποκλεισμού στον αγώνα.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των συμμετεχόντων, οι ιατρικό εκπρόσωποι της διοργάνωσης στα σημεία ελέγχου έχουν την εξουσία να εμποδίζουν τους δρομείς που κρίνονται ακατάλληλοι να συνεχίσουν τον αγώνα. Οι υπεύθυνοι του αγώνα διατηρούν το δικαίωμα να αποκλείσουν αθλητές που δεν σέβονται τους κανόνες.

Σε περίπτωση εγκατάλειψης, οι αθλητές πρέπει να ενημερωθούν από την «σκούπα» και τον υπεύθυνο του σταθμού και θα πρέπει να μετακινηθούν είτε στα Μοναστήρι είτε στη Ζηλνιά με τα πόδια μόνοι τους για να πάρουν το όχημα της Διοργάνωσης που θα τους μεταφέρει πίσω στο Λιτόχωρο.

Για τεχνικούς λόγους, οι αθλητές που έχουν σταματήσει τον αγώνα μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να τους παραλάβει το όχημα διοργάνωσης από τα καθορισμένα σημεία περισυλλογής πριν συνοδευτούν στον χώρο τερματισμού.
Οποιοσδήποτε αθλητής/αθλήτρια που εγκαταλείπει από τον αγώνα σε οποιοδήποτε σημείο εκτός από τα καθορισμένα σημεία ελέγχου θα πρέπει να επιστρέψει στο Λιτόχωρο και να ενημερώσει αμέσως τους Διοργανωτές του αγώνα.

 

9. ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ BIB ΚΑΙ ΠΑΚΕΤΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ
Οι αριθμοί BIB και η διανομή πακέτων αθλητών γίνονται στο Δημοτικό Πάρκο Λιτοχώρου όπου βρίσκεται ο Olympus Marathon EXPO Area. Αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί αργότερα.
Για παραλαβή αριθμούς BIB του αγώνα, οι αθλητές πρέπει να προσκομίσουν έγκυρο έγγραφο ταυτοποίησης και ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο).

Σε περίπτωση που ο συμμετέχοντας / η συμμετέχουσα δεν θα πάρει μέρος στον αγώνα αλλά επιθυμεί να παραλάβει το πακέτο αθλητή, η διοργάνωση μπορεί να το αποστέλλει ΜΟΝΟ με τη χρέωση του παραλήπτη. Ο αθλητής πρέπει να ενημερώσει τη Διοργάνωση με το email το αργότερο μέχρι το κλείσιμο λειτουργείας Γραμματείας. Σε διαφορετική περίπτωση, κανένα πακέτο δεν θα σταλθεί.

 

10. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Για την αντιμετώπιση όλων των διαφορετικών πιθανών κλιματικών συνθηκών την ημέρα του αγώνα, κατά την κρίση τους και με βάση την πρόγνωση καιρού που παρέχεται από τον αρμόδιο φορέα, οι Διοργανωτές μπορούν να τροποποιήσουν τη λίστα του υποχρεωτικού εξοπλισμού. Οποιεσδήποτε αλλαγές μπορούν να κοινοποιηθούν έως και 12 ώρες πριν την εκκίνηση του αγώνα, επομένως όλοι οι αθλητές καλούνται να έχουν όλο τον υποχρεωτικό εξοπλισμό.

Οι αθλητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους τον παρακάτω εξοπλισμό για όλη τη διάρκεια του αγώνα:
- υδροδοχείο τουλάχιστον 0,5 λίτρου (προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση πλαστικού, δεν θα υπάρχουν ποτηράκια στους σταθμούς)
- ο αριθμός BIB του αγώνα να είναι ορατός καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα
- παπούτσια κατάλληλα για τρέξιμο στο έδαφος του Ολύμπου (πέτρες, βράχοι, χαλίκι)
 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Συνιστάται στους συμμετέχοντες στον αγώνα να φέρουν μαζί τους τον ακόλουθο εξοπλισμό:
- γυαλιά ηλίου
- αντιανεμικό μπουφάν
- καπέλο

Χρήση του μπατόν επιτρέπονται.

 

11. ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ
Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν 2 σταθμοί τροφοδοσίας:
- Μοναστήρι (3χλμ, υψόμετρο 890μ)
- Ζηλνιά (9.5χλμ., υψόμετρο 700μ)

Μόνο αθλητές με ορατό αριθμό BIB του αγώνα θα έχουν πρόσβαση σε σταθμούς τροφοδοσίας.

Στους σταθμούς τροφοδοσίας, σνακ και νερά θα σερβίρονται μόνο από το προσωπικό του σταθμού. Τα σκουπίδια πρέπει να τοποθετούνται στα κατάλληλα δοχεία.

Οποιεσδήποτε ειδικές διατροφικές απαιτήσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται αυτόνομα από τους αθλητές.
Στη γραμμή τερματισμού θα υπάρχει αναψυκτικό και φρούτα για τους τερματίζοντες του αγώνα.

 

12. ΣΥΝΟΔΙΑ/ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Η βοήθεια που παρέχεται σε αθλητές από μέλη της οικογένειας ή της ομάδας επιτρέπεται μόνο στους σταθμούς τροφοδοσίας.

Δεν επιτρέπονται pacer σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

Επιτρέπεται η συνοδεία του αθλητή από οικεία πρόσωπα ΜΟΝΟ λίγα μετρά πριν το τερματισμό.

13. Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Οι διοργανωτές παρέχουν μεταφορά αθλητών από το Λιτόχωρο προς τη γραμμή εκκίνησης στα Πριόνια. Θα υπάρχουν λεωφορεία από το Πάρκο Λιτοχώρου (σημείο τερματισμού). Οι αθλητές που επιθυμούν να πάρουν το λεωφορείο για τη γραμμή εκκίνησης πρέπει να πάρουν το εισιτήριο του λεωφορείου κατά τη διάρκεια της διανομής του αριθμού BIB και του πακέτου αθλητή. Τα δρομολόγια θα ανακοινωθούν στο πρόγραμμα της εκδήλωσης.
Οι αθλητές πρέπει να βρίσκονται στα Πριόνια έως τις 09:45 το πρωί της Κυριακής 25 Ιουνίου 2023.
Ο αγώνας ξεκινά στις 10:00 το πρωί ης Κυριακής 25 Ιουνίου 2023.
Σε περίπτωση διαδοχικών εκκινήσεων (block) ο αριθμός του block καθώς και η θέσης σε αυτό, θα ορίζεται αποκλειστικά και μόνο με βάση την βαθμολογία στην ITRA.

 

14. ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Η αναλυτική περιγραφή της διαδρομής του αγώνα υπάρχει στο τμήμα «διαδρομή».
Η σήμανση της διαδρομής θα είναι πυκνή με χρωματιστές ταινίες, μπογιά (μικρής διάρκειας) σε έντονα χρώματα (ΜΟΝΟ ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΣΦΑΛΤΙΝΑ ΜΕΡΗ) και μικρές πινακίδες που θα έχουν το λογότυπο του αγώνα.
Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να κινούνται κατά μήκος του μονοπατιού χωρίς να σχηματίζουν ομάδες που εκτείνονται σε πλάτος, αποτρέποντας άλλους που θα ήθελαν να κάνουν προσπέραση.
Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (ιδιαίτερα επικίνδυνες καιρικές συνθήκες) οι Διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν τη διαδρομή, ώστε κανένας αθλητής να μην εκτεθεί σε κίνδυνο. Εναλλακτική διαδρομή θα ανακοινωθεί αν χρειαστεί στην ενημέρωση πριν την έναρξη του αγώνα.
Τα αγωνιστικά χιλιόμετρα δεν σημειώνονται. Οι αθλητές θα πρέπει να τηρούν αυστηρά τη σηματοδοτημένη διαδρομή του αγώνα και να μην κόβουν τμήματα της διαδρομής. Οποιεσδήποτε αποχωρήσεις από την επίσημη διαδρομή θα οδηγήσουν σε αποκλεισμό και θα είναι με αποκλειστικό κίνδυνο του αθλητή.

15. ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Οι Διοργανωτές ασφαλίζουν τους αθλητές σε περίπτωση ατυχήματος κατά τη διάρκεια του αγώνα από ιδιωτική εταιρία ασφάλισης.

 

16. ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Οι Διοργανωτές σε συνεργασία με την ομάδα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών θα τοποθετηθούν κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα. Τα ασθενοφόρα με παραϊατρικό προσωπικό θα τοποθετούνται στον τερματισμό σε κατάσταση αναμονής, όπου θα υπάρχει γιατρός και προηγμένη ιατρική μονάδα.

 

17. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Ο αγώνας διεξάγεται στην προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου με το φυσικό οικολογικό σύστημα. Λόγω της εξαιρετικής φυσικής και πολιτιστικής σημασίας του, ο Όλυμπος χαρακτηρίστηκε ως Αποθεματικό Βιόσφαιρας το 1981 με την ένταξή του στο Πρόγραμμα της UNESCO για τον άνθρωπο και τη βιόσφαιρα (MAB). Ως εκ τούτου, απαιτείται από τους συμμετέχοντες να σέβονται πλήρως το ορεινό περιβάλλον, ιδίως με το να μην αφήνουν σκουπίδια, να μαζεύουν λουλούδια ή να ενοχλούν την άγρια ​​ζωή. Όποιος βρεθεί να αφήνει σκουπίδια κατά μήκος της διαδρομής θα αποκλείεται από τον αγώνα και θα υφίσταται τις κυρώσεις που προβλέπονται από τους δημοτικούς κανονισμούς.
Για να μειωθεί η κατανάλωση πλαστικού, τα ποτήρια μιας χρήσης δεν θα μοιράζονται, επομένως ο αθλητής πρέπει να φέρει το δικό του παγούρι /κύπελλο εάν θέλει να πιει.

 

18. ΚΑΙΡΟΣ
Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών (πυκνή ομίχλη, δυνατή βροχή ή καταιγίδες), οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να κάνουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής, ακόμη και κατά τη διάρκεια του αγώνα, στη διαδρομή του αγώνα, προκειμένου να εξαλειφθούν πιθανοί κίνδυνοι ή συνθήκες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν δυσκολίες για τους συμμετέχοντες. Οι συμμετέχοντες θα ενημερώνονται από τους Διοργανωτές για τυχόν αλλαγές. Οι διοργανωτές διατηρούν επίσης το δικαίωμα να διακόψουν ή να ακυρώσουν τον αγώνα εάν οι καιρικές συνθήκες είναι τέτοιες που θέτουν σε κίνδυνο αθλητές, προσωπικό, εθελοντές ή ιατρικές ομάδες.

 

19.  ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ, ΠΟΙΝΕΣ, ΕΦΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Οι ακόλουθες παραβιάσεις θα οδηγήσουν σε άμεσο αποκλεισμό και απόσυρση του αριθμού BIB του αθλητή:
- κοψίματα διαδρομής
- αφήνοντας σκουπίδια κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα
- άρνηση να βοηθήσει έναν συμμετέχοντα που αντιμετωπίζει δυσκολίες
- προσβολή ή απειλή προσωπικού ή εθελοντών
- χρήση μεταφοράς κατά τη διάρκεια του αγώνα

Θα επιβληθεί ποινή μίας ώρας για τις ακόλουθες παραβάσεις:
- εάν ο αθλητής είχε pacer κατά τη διάρκεια του αγώνα (εκτός από τα τελευταία 100 μέτρα πριν τη γραμμή τερματισμού, όπου ο αθλητής μπορεί να συνοδεύεται από μέλη της οικογένειας) 
- απώλεια του αριθμού BIB
- χρήση μη εξουσιοδοτημένης βοήθειας ή βοήθειας εκτός των περιοχών που ορίζονται στον κανονισμό.

Η ποινή μπορεί να εφαρμοστεί αμέσως μόλις διαπιστωθεί η παράβαση ή στο τέλος του αγώνα.
Οι ποινές ή ο αποκλεισμός μπορούν να υποβληθούν γραπτώς στους διοργανωτές του αγώνα εντός 30 λεπτών από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του αγώνα. Οι προσφυγές θα αξιολογηθούν και θα απαντηθούν στον απαραίτητο χρόνο, οι αποφάσεις είναι τελικές, χωρίς έφεση.
Οι αντιρρήσεις, ανεξάρτητα από τον λόγο, υποβάλλονται μόνο από τον αθλητή, το αργότερο 30 λεπτά μετά την ολοκλήρωση του αγώνα. Η απόφαση της Επιτροπής για εντάσεις εκδίδεται το αργότερο μέχρι την ώρα της απονομής και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

 

20. ΒΡΑΒΕΥΣΗ
Το αναμνηστικό μετάλλιο δίνετε μόνο στους αθλητές που πέρασαν τη γραμμή τερματισμού εντός του καθορισμένου χρονικού ορίου αγώνα (5 ώρες).
Οι 3 πρώτοι άνδρες και 3 γυναίκες της γενικής κατάταξης θα λάβουν τα κύπελλα.
Δεν υπάρχουν ηλικιακές κατηγορίες.
Η απονομή θα γίνει την Κυριακή 25 Ιουνίου 2023 στις 15:00 το μεσημέρι στο Πάρκο Λιτοχώρου (στον χώρο του τερματισμού).
Σε καμία περίπτωση τα βραβεία δεν θα αποστέλλονται ή θα μοιράζονται εκ των προτέρων.

 

21. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Κατά την εγγραφή, οι αθλητές εξουσιοδοτούν τους Διοργανωτές να χρησιμοποιούν ελεύθερα οποιεσδήποτε ακίνητες ή κινούμενες εικόνες που τους απεικονίζουν κατά τη συμμετοχή τους στους αγώνες Olympus Marathon χωρίς εδαφικά ή χρονικά όρια.

 

22. ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ
Η εθελοντική εγγραφή και η μετέπειτα συμμετοχή στον αγώνα υποδηλώνει την πλήρη αποδοχή των κανόνων και των κανονισμών του αγώνα και τυχόν μεταγενέστερες αλλαγές που έγιναν σε αυτούς. Με την εγγραφή τους, οι συμμετέχοντες απαλλάσσουν τους Διοργανωτές από οποιαδήποτε αστική ή ποινική ευθύνη για ζημιές σε πρόσωπα ή/και περιουσιακά στοιχεία που προκαλούνται από ή σε αυτούς.

Ανανέωση: Νοέμβριος 2022