Προκήρυξη αγώνα Κόψη των Αετών

ΓΕΝΙΚΑ

Ο αγώνας Στην Κόψη των Αετών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021, μια μέρα μετά τον Olympus Marathon.

Στην ορθοπλαγιά της Ζηλνιάς η «Κόψη των Αετών» είναι, κατά γενική ομολογία, η ομορφότερη και θεαματικότερη αναρριχητική διαδρομή. Για πρώτη φορά την διαδρομή αυτή έκανε solo ο Δημήτρης Μπουντόλας το 1979. Ο Δημήτρης Μπουντόλας ήταν ένας Λιτοχωρινός ορειβάτης ο οποίος πριν από 30 χρόνια "πέταξε στους ουρανούς" σε δυστύχημα από χιονοστιβάδα στα Ιμαλάια (Anapurna south) στην πρώτη ελληνική ορειβατική αποστολή. Τιμώντας την μνήμη της μεγάλης αυτής μορφής της ελληνικής ορειβασίας, αποφασίσαμε το νέο αυτό αγώνα να τον ονομάσουμε «Στην κόψη των αετών».

Η διαδρομή του αγώνα εκτείνεται σε απόσταση περίπου 14 χιλιομέτρων. Αφορά μια μέτριας δυσκολίας διαδρομή με σχετικά ήπιες κλίσεις. Κινείται σε όλα τα είδη των τερέν (μονοπάτι, χωματόδρομος, άσφαλτος). Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση της προσπάθειας είναι 5 (πέντε) ώρες. Η τροφοδοσία των αθλητών περιορίζεται σε δυο σταθμούς, περίπου στο 3ο και 7ο χιλιόμετρο της διαδρομής.

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Η διαδρομή του αγώνα έχει ως εκκίνηση τα Πριόνια σε υψόμετρο 1100μ και τερματισμό το σημείο τερματισμού του Olympus Marathon (στο θεατράκι του πάρκου Λιτοχώρου). Η διαδρομή περνάει από τα ομορφότερα σημεία στην χαράδρα του Ενιπέα, αναδεικνύοντας της ομορφιές του.

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στον αγώνα δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους (για τις ηλικίες των 15-18 θα χρειαστεί συγκατάθεση των γονέων τους).Δεν θα υπάρχει όριο συμμετοχών. Ο κάθε αθλητής έχει την ευθύνη για τον ιατρικό έλεγχο της υγείας του.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές, οι οποίες θα ξεκινήσουν την 1η Ιουνίου 2021 η ώρα 08:00, θα πραγματοποιηθούν μέσω διαδικτύου. Η πληρωμή του τιμήματος συμμετοχής θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.

Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής οι αθλητές θα εμφανίζονται στον πίνακα συμμετεχόντων.

Για εγγραφή πατήστε εδώ

 

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ

Η παραλαβή των αριθμών του αγώνα θα γίνεται την παραμονή του αγώνα (Σάββατο 26/6) και τις ώρες 18:00-21:00, καθώς και την ημέρα του αγώνα (Κυριακή 27/06) και ώρες 07:30-08:30 (μισή ώρα πριν την εκκίνηση) από το Δημοτικό Πάρκο Λιτοχώρου. Για την παραλαβή αριθμών απαιτείται η επίδειξη κάποιου επίσημου δελτίου που να πιστοποιεί την ταυτότητα του/της αθλητή/τριας καθώς και την ηλικία του/της.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΠΑΡΟΧΕΣ

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 15€ ευρώ.

Ο κάθε αθλητής δικαιούται: αναμνηστικό μπλουζάκι, τροφοδοσία σε δυο σταθμούς, αριθμό αγώνα, μετάλλιο (όσοι τερματίσουν εντός του χρονικού ορίου των 5 ωρών), υποστήριξη πρώτων βοηθειών.

 

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών σε δυο σημεία, περίπου στο 3ο και το 7ο χιλιόμετρο της διαδρομής, στην περιοχή Μοναστήρι και στην ζηλνιά αντίστοιχα.

 

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ

Το χρονικό όριο του αγώνα καθορίζεται στις 5 (πέντε) ώρες. Δεν θα υπάρχει ενδιάμεσο χρονικό όριο αποκλεισμού, ωστόσο θα υπάρχει ενδιάμεσο σημείο καταγραφής. Το όριο είναι κοινό σε άνδρες και γυναίκες και για όλες τις ηλικίες.

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους αθλητές. Καλό θα είναι οι αθλητές να έχουν μαζί τους παγούρι νερού με ζώνη (τύπου μπανάνα).

 

ΕΠΑΘΛΑ

Αναμνηστικά έπαθλα δίνονται στους τρεις πρώτους άνδρες νικητές και στις τρεις πρώτες γυναίκες νικήτριες του αγώνα.

Αναμνηστικό μετάλλιο θα πάρουν όλοι οι αθλητές που θα τερματίσουν εμπρόθεσμα τον αγώνα.

 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η διοργάνωση φροντίζει για την ασφάλεια των αθλητών με την παρουσία ομάδας διάσωσης που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα πάνω στη διαδρομή. Ο κάθε αθλητής οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνησή του. Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα το προσωπικό της διοργάνωσης από τους αθλητές που θα αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό.

 

Ανανέωση: Μαιος 2021