ΓΕΝΙΚΑ - ULTRA

Ο Olympus Ultra είναι αγώνας υπεραπόστασης ορεινού τρεξίματος στον Όλυμπο, οποίος έχει μήκος 71χλμ με υψομετρική διαφορά +5550μ και αποτελεί έναν από τους δυσκολότερους αγώνες στην Ελλάδα.

Φέτος ο Olympus Ultra θα πραγματοποιηθεί για 5η φορά. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 00:00 τα μεσάνυχτα του Σάββατου 29 Ιουνίου 2024 από το Αρχαιολογικό πάρκο στο Δίον. Το χαμηλότερο σημείο του αγώνα βρίσκεται στα 3μ από το επίπεδο θάλασσας και το ψηλότερο στα 2910μ.

Οι αθλητές έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη διαδρομή η οποία περνάει από πολλά όμορφα και εντυπωσιακά σημεία, όπως πέρασμα από Παπά Ρέμα, ανάβαση για την κορυφή Μπαρμπαλά στα 1840μ τις πρώτες πρωινές ώρες με φανταστική θεά προς τη Βόρια πλευρά του Ολύμπου, ανάβαση μέσα από το Ξερολάκκι, το μεγαλύτερο ρέμα του Ολύμπου, και στη συνέχεια στην δεύτερη ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, στο Σχολιό, στα 2910μ, επίμονη κατάβαση στα Πριόνια, και ανεβοκατεβάσματα μέσα στο φαράγγι του Ενιπέα δίπλα στα κρυστάλλινα παγωμένα νερά του ποταμού.

Στην ουσία η διαδρομή του αγώνα κινείται γύρω  από τις υψηλότερες κορυφές του Ολύμπου, προσφέροντας έτσι μοναδική εμπειρία για όσους θα λάβουν μέρος στον αγώνα.

Το 2022 η διαδρομή έχει αλλάξει μερικώς λόγω Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία, διατήρηση και διαχείριση της φύσης και του τοπίου ως φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Ολύμπου.

Καλύτερη επίδοση άνδρα:

GAMITO BAUS JORDI (Ισπανία) 9:23:07 (παλιά διαδρομή)

Πετρούτσος Στέλιος (Ελλάδα) 10:56:05 (νέα διαδρομή)

Καλύτερη επίδοση γυναίκας:

MEEK JO (Μεγάλη Βρετανία) 14:09:40 (παλιά διαδρομή)

Χαιροπούλου Δήμητρα (Ελλάδα) 14:16:37 (νέα διαδρομή)