Τροποποίηση διαδρομής Χειμερινού Ενιπέα

Submitted by admin1 on Τετ, 08/17/2022 - 18:58

 

Όπως είναι γνωστό και μετά την ψήφιση του ΠΔ για τις προστατευόμενες ζώνες στον Όλυμπο, ένα κομμάτι της διαδρομής μας περνάει μέσα από τη Ζώνη Α του Εθνικού Δρυμού. Το κομμάτι αυτό ξεκινάει από τη γέφυρα της Καστάνας με φορά προς το μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου, μέσω του Ε4.

 

 

Με βάση τα παραπάνω, ο Χειμωνιάτικος Ενιπέας δεν μπορεί να αδειοδοτηθεί. Έτσι η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε την τροποποίηση της παλιάς διαδρομής.

Περιληπτικά η νέα διαδρομή κινείται αρχικά σε κομμάτι του Melindra trail με φορά προς το γραφείο πληροφοριών του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και στη συνέχεια από τη θέση Κοκκινόγιες (κιόσκι) μπαίνει σε μονοπάτι στη ράχη για καταφύγιο Μπουντόλας, παράλληλα με το ρέμα Γκαλντριμά. Φτάνοντας στο καταφύγιο Μπουντόλας, παίρνουμε πορεία προς Χανδόλια και κατηφορίζουμε τη Ζηλνιά με φορά προς το εστιατόριο " Μύλοι", όπου θα είναι ο κεντρικός σταθμός και το σημείο αποκλεισμού.

Στη συνέχεια και για να μη χαθεί η έννοια του Χειμωνιάτικου Ενιπέα, η διαδρομή μέσω του Ε4 ανηφορίζει για Καστάνα και όταν φτάσει εκεί συνεχίζει την ανηφόρα για Γκόλνα, ακολουθόντας ανάποδα την παλιά διαδρομή του Χειμωνιάτικου Ενιπέα.

Το επόμενο διάστημα και αφού γίνει ο τελικός έλεγχος με τις απαιτούμενες διορθώσεις, θα δημοσιευθεί και το αναλυτικό στίγμα με τα τελικά χιλιόμετρα, την υψομετρική διαφορά, καθώς και τα όρια αποκλεισμού.

 

Ενδεικτικά μιλάμε για μια διαδρομή:

  • Με πάνω από 22 κμ
  • Και περίπου 1700 μ υψομετρικής.
  • Μέγιστο υψόμετρο 1050μ.

 

Από την Οργανωτική Επιτροπή του Χ. Ενιπέα

Λιτόχωρο 17 Αυγούστου 2022